Mijn ontdekkingstocht

Na ruim 15 jaar trek ik in mei 2018 de deur van de overheid achter me dicht. Wat ik ga doen, weet ik niet! Ik hunker naar een vorm van vrijheid waar deadlines en mijn hoofd gebruiken minder de overhand hebben. De roep en behoefte om meer vanuit mijn gevoel en intuïtie te leven is groot.

Aangezien ik verlang naar de natuur en stilte, besluit ik tien dagen in de Zweedse natuur door te brengen waarvan vier dagen en nachten alleen onder een tarp zonder voedsel. De afwezigheid van externe prikkels en de grootsheid én subtiliteit van de natuur maken me klein en kwetsbaar. Gedurende de dagen worden diverse (on)bewuste patronen en gevoelens blootgelegd en aangevuld, waardoor ik me steeds voller en completer ga voelen. Als herboren en met veel energie ga ik uiteindelijk terug naar Nederland.

Onbevangen onderneem ik de tijd erna van allerlei activiteiten, waarbij de ervaringen wisselend zijn. De ene is leuk (of minder leuk) voor één keer en de ander smaakt naar meer. In elke ervaring zitten echter richtingaanwijzers die ervoor zorgen dat ik nog beter ervaar wat ik belangrijk vind en me helpen bij het maken van keuzes.   

Blijvend ontdekken en ervaren zijn voor mij sleutelbegrippen voor het leven geworden. Ik wil niet meer anders!

Wat levert jou dit op?

N

Een bevlogen coach en trainer die graag in én met de natuur werkt.

N

Een veilige setting om te ontdekken en te ervaren.

N

Een sparringpartner die zich kwetsbaar opstelt en eigen positieve en minder positieve ervaringen deelt.

N

Ruimte om te delen wat zich aandient. Alles mag er zijn.

N

Situaties waar je mogelijk aspecten voelt die niet rationeel te verklaren zijn.

Anderen omschrijven mij als positief, direct, inlevend, oordeelloos, daadkrachtig en nuchter.

Rode draden in mijn werkwijze

Bewegen heeft een belangrijke plek in mijn leven. Als ik met jou of jouw team op pad ga:

N

Kom je innerlijk in beweging. Door bewust te ervaren wat er nu (systemisch) speelt heb je de mogelijkheid om patronen, gedragingen en gedachten te veranderen. Vertragen en stilstaan helpt bij dit proces.

N

Wordt een ontwikkeling in beweging gezet. Feitelijk is deze al in beweging gebracht voordat je je aanmeldt.

N

Kom je letterlijk in beweging.

Diepgang: het (symbolische) pad naar de essentie. Daar waar het écht om gaat en waar een verandering grote impact kan hebben.

Positief: we versterken vooral wat goed gaat en wat je leuk vindt. Van een 7 maken we een 9 (in plaats van dat we van een 4 een 6 proberen te maken).

Praktisch: hoge mate van eenvoud en doeltreffendheid. De oefeningen die ik gebruik zijn bijvoorbeeld met weinig uitleg makkelijk uitvoerbaar.

Op pad met Ruben Wesdorp coaching wandelen natuur

En nog meer…

Van jongs af aan ben ik in beweging. Ik maak graag ochtendwandelingen, waarbij de stilte en ontwakende natuur bijzonder zijn en me nietig maken. Iets wat ik ook ervaar in de bergen. Ik geniet van het afzien als ik een berg op wandel of fiets, waardoor de top halen een euforisch gevoel geeft.

Heel blij word ik (meestal) van de eerlijkheid van mijn vrouw Sanne en het vertrouwen dat ze in mij heeft. Iets creëren met een aantal simpele natuurlijke ingrediënten spreekt me erg aan. Zelf brood bakken, jammen maken van onze eigen pruimen én het aanklooien in mijn volkstuintje zijn hier voorbeelden van. Kamperen met mijn gezin geeft me het heerlijke gevoel van avontuur, vrijheid en back to basic. Een plons in een bergmeer of de koude zee zorgt voor het gevoel dat ik écht leef!

Eenvoudige dingen zoals met mijn handen in de aarde, fluitende vogels en de geur van vers gemaaid gras én appeltaart zorgen voor een glimlach op mijn gezicht. Diepgaande gesprekken met bekenden en onbekenden, maar ook elkaar begrijpen en aanvoelen zonder iets te zeggen fascineren mij. Ik kijk met be- en verwondering naar de puurheid, veerkracht en ontwikkeling van de natuur inclusief mijn kinderen.

Ruben Wesdorp natuur coaching

Kennismaken? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier onderaan de pagina. Hopelijk tot snel!

Ruben Wesdorp